Новини

Повернутися до переліку новин

Про ефективні світові практики поводження з відходами на Waste Forum Kyiv 2019

30 вересня о 9.30 розпочне роботу Перший муніципальний форум з питань поводження з побутовими відходами «KYIV WASTE FORUM».

Захід триватиме один день і передбачає роботу в чотирьох панелях:

  • Національна реформа у сфері поводження з відходами, регіональні та місцеві плани управління відходами;
  • Сучасні підходи до переробки відходів;
  • Інфраструктура збирання та вивезення відходів;
  • Роздільний збір вторинної сировини та розширена відповідальність виробників тари і упаковки та Сучасні підходи до захоронення відходів.

«Столиця України цілеспрямовано рухається до впровадження сучасних європейських практик поводження з відходами, адже питання побутових відходів у сучасному світі завжди було великою проблемою. Але є успішні приклади міст і країн, що подолали ці проблеми. Переконаний, кожне місто України також прагне вирішити питання звалищ, відходів, що залишають на узбіччях доріг тощо». - ПЕТРО ПАНТЕЛЕЄВ, заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Київська міська влада задекларувала низку амбітних планів щодо будівництва сучасних підприємств для цивілізованої та безпечної переробки відходів, в місті впроваджуються проекти роздільного збору вторинної сировини тощо. Ми встановили понад 2,5 тисяч контейнерів для збору пластику, паперу, скла, заліза.

«Бажаючих взяти участь у Форумі дуже багато, а отже тема переробки відходів актуальна як ніколи. Фахівці з різних регіонів України, експерти з Польщі, Франції, Японії, Німеччини та інших країн. Для нас дуже важливо, що Форум зібрав представників державних органів влади, міністерств та відомств, муніципалітетів, зарубіжних експертів, представників громадських організацій, підприємців, які працюють у сфері збирання та переробки відходів», - додав Петро Пантелеєв.

У рамках Форуму обговорюватиметься розробка місцевих планів управління відходами, зміни галузевого законодавства, презентуватимуть успішні закордонні кейси тощо. Захід стане майданчиком для обміну досвідом, дискусій, а головне - прийняття ефективних рішень. Ми маємо створити ідеологічну дорожну карту як на рівні країни, муніципалітетів, так і в свідомості кожного з нас. 

Джерело: прес-служба «KYIV WASTE FORUM»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!