Новини

Повернутися до переліку новин

Про екологічний стан водогосподарської сфери

«Якщо не модернізувати водогосподарську сферу зараз,
ми будемо пити каналізацію…
Врятувати потрібно не воду, а себе!»

Такий ключовий меседж вересневого випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»! За прогнозами світових водних інститутів головна боротьба тисячоліття буде за воду! Ситуація у водній галузі і в нашій державі вимагає не просто належної уваги, а й зміни всієї парадигми — негайно!

Окрім гострих проблем таких, як недосконалість українського законодавства, величезні обсяги скидання неочищених стоків промисловими підприємствами, відсутність систем очищення, зношеність водопровідних мереж, яка загалом в Україні становить майже 70 %, фіксуємо протягом багатьох років небажання взаємодії всіх суб’єктів для пошуку шляхів рішення.

Водозабір та споживання в Україні до 2025 року прогнозно зросте майже в півтора раза. При цьому якість водних ресурсів в країні погіршується щороку. Але системна робота в цьому напрямку не провадиться, до того ж в Україні відсутня єдина державна водна політика (про це — у матеріалах випуску).

Водночас грошовий обсяг ринку модернізації водної галузі України становить майже 40 мільярдів доларів. І ці кошти необхідні для того, щоб стабілізувати галузь: побудувати нові очисні, модернізувати водоканали великих міст, зробити санацію труб.

Кошти та розуміння необхідності інвестування у водні підприємства країни у МФО є, але немає достатньої «інфраструктури» для якісного використання цього фінансового ресурсу.

У випуску ми прагнемо показати різнобічність сфери, позицію кожного з учасників ринку, надаємо бачення екоперспектив розвитку водно-комунального господарства в контексті реалізації Стратегії водної політики України — 2019, роз’яснюємо законодавчі вимоги та порядок оплати за скидання стічних вод та надаємо інформацію щодо тих проектів модернізації, що вже реалізуються.

Професійна асоціація екологів України (ПАЕУ) розділяє необхідність законодавчого регулювання мийних засобів та підтримує спрямованість законопроекту на обмеження застосування в Україні мийних засобів на основі фосфатів, які є одним з важливих чинників забруднення поверхневих водних об’єктів.

Але ж ставлення до води як до ключового ресурсу суспільства — це прикмета рівня розвитку держави. То якого ж рівня заслуговуємо всі ми?

Відсутність рішень для галузі – наразі відправна точка, що має об’єднати підприємства, водоканали, водокористувачів, законодавців!


Нагадуємо, триває передплата на 2020 рік!

Дякуємо, що залишаєтеся з нами!

Прес-служба журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!