Новини

Повернутися до переліку новин

Про сучасні технології очистки стічних вод: інновації німецької компанії HUBER SE

Головне у публікації:

  • Про етапи очищення комунальних і промислових стічних вод
  • Про головний критерій, що враховується при модернізації очисних споруд
  • Про способи обробки механічних забруднень
  • Про обробку піску
ДОВІДКА!
Це всесвітньо відоме підприємство із 175-літньою історією, яке працює в сфері очищення стічних вод і переробки осаду. В головному офісі фірми у Берхінгу (Німеччина) 600 працівників займаються проектуванням і вирішенням системних питань для покращення якості води в промисловості і сфері комунальних послуг.
Фірма HUBER особливу увагу приділяє якості, тому протягом більше 10 років в своїй продукції використовує нержавіючу сталь власного виробництва. Має багаторічний досвід у виготовленні приладів з нержавіючої сталі для галузі водопостачання і каналізації.

Про вступні етапи очищення стічних вод

Решітки і сита:

Першим етапом очищення комунальних і промислових стічних вод є механічне очищення. Вміст твердих забруднень у стічних водах потрібно попередньо усунути, щоб унеможливити пошкодження обладнання і порушення процесів очищення на наступних стадіях.

Плаваючі частки, що містяться в каналізаційних стоках, відсепаровуються через решітки і сита різної ширини прорізів або діаметра отворів.

Ефективність використання решіток та сит залежить від ступеня сепарації. Визначенням данної величини займається незалежна британська група NSEF (National Screen Evaluation Facility). До прикладу, стрічкова решітка HUBER EscaMax з отворами 6 мм має ступінь сепарації 84 %, а ступінчаста решітка HUBER SSF з прорізами 3 мм — 55,7 %.

Піскоуловлювачі та обробка піску:

Другим етапом очищення комунальних та промислових стічних вод є видалення мінеральних частинок, головним чином піску. Велика кількість піску потрапляє в стічні води при митті овочів і фруктів, взуття, підлог приміщень, інфільтрації ґрунтових вод в каналізаційну тощо.

Наявність піску в стічних водах викликає швидкий знос робочих коліс насосів для перекачки стічних вод, обладнання очисних споруд. З метою його видалення, на початку очисних споруд влаштовують так звані піскоуловлювачі — споруди, призначені для затримання під дією сили тяжіння крупних мінеральних частинок. Фірма HUBER поєднує 2 етапи: механічне очищення та видалення піску, в одному скомплектованому обладнанні HUBER Ro5, який містить у собі механічну решітку або сито, піскоуловлювач з можливістю аерації та жироуловлювач.

Наступна обробка піщаної пульпи може відбуватись, наприклад, у сепараторах-мийках піску HUBER Coanda RoSF4. Ефективність сепарації: 95 % при розмірі зерен 0,20–0,25 мм, вміст органіки у промитому піску <3 %. Отриманий продукт можна повторно застосовувати для власних цілей КОС.

Про головний критерій, що враховується при модернізації очисних споруд

Повна версія статті — у журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  № 9, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!