Новини

Повернутися до переліку новин

Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Дніпра

Наприкінці літа експерти PAEU (Професійної асоціації екологів України) надіслали свої зауваження та пропозиції до проєкту регуляторного акта директору департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 № 1160-IV (далі —  Закон №1160-IV) громадяни, суб'єкти господарювання, їх об'єднання та наукові установи, а також консультативно-дорадчі органи, що створені при органах державної влади та органах місцевого самоврядування і представляють інтереси громадян та суб'єктів господарювання, мають право подавати зауваження та пропозиції щодо оприлюднених проєктів регуляторних актів, брати участь у відкритих обговореннях питань, пов'язаних із регуляторною діяльністю.

З метою реалізації законного права ГС «Асоціація екологів України» направила свої зауваження щодо проєкту регуляторного акту — проєкту рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Дніпра», який було розміщено на офіційному веб-сайті Дніпровської міської ради (dniprorada.gov.ua) у розділі «Регуляторна політика» від 2 серпня 2019 року.

Було зазначено, по-перше, п. 4 Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017р. № 316 (далі — Правила № 316) передбачено, що саме на підставі цих Правил Виробник розробляє місцеві Правила приймання, в яких враховують місцеві особливості приймання та очищення стічних вод, а також визначають ДК забруднюючих речовин, що можуть скидати до системи централізованого водовідведення.

Так, у п. 3 Правил № 316 наведено термін:
арбітражна проба —  частина контрольної проби, аналіз якої здійснюється за рахунок Споживача за його незгоди з результатами аналізу контрольної проби, яку провів Виробник.

У п. 1.3 РОЗДІЛУ І «Загальні положення» проєкту Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Дніпра (далі — Проєкт місцевих Правил) також наведено термін «арбітражна проба», однак він не відповідає п. 3 Правил № 316, адже звужує коло ініціаторів арбітражної проби, що є недоречним, та наголошує на можливості арбітражу будь-якої проби, тим самим змінюючи зміст даного аналізу, адже арбітражний аналіз передбачений лише з контрольної проби.

Більше за суттю звернення – за посиланням

Отримано відповідь на звернення!

Щоб збільшити зображення, натистіть на нього.

Звертайтеся до наших експертів зі своїми робочими ситуаціями! Шукаємо рішення разом!

Джерело: прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!