Новини

Повернутися до переліку новин

Проєкт європейського масштабу: ДТЕК запустив Покровську СЕС потужністю 240 МВт

31 жовтня 2019 ДТЕК запустив у роботу Покровську сонячну електростанцію (240 МВт), яка є другою за потужністю СЕС в Європі. Станція в Дніпропетровській області забезпечить екологічно чистою енергією 200 тисяч домогосподарств, буде сприяти скороченню викидів в атмосферу і зміцнить енергонезалежність України.

Покровська СЕС буде щорічно виробляти 400 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії, якої достатньо для забезпечення 200 тисяч приватних будинків або квартир. Завдяки роботі станції викиди СО2 в атмосферу будуть скорочені на 420 тис. тонн в рік, що можна порівняти з викидами понад 200 тис. автомобілів.

Покровська СЕС — проєкт, реалізований українськими компаніями і фахівцями. У будівництві брали участь 16 підприємств, які отримали замовлення на суму 48 млн євро. З моменту старту будівельних робіт до введення об'єкта в експлуатацію пройшло близько 6 місяців. Уже в жовтні СЕС почала генерувати зелену електроенергію.

«Для ДТЕК Покровська СЕС — це знак якості і підтвердження зростаючої експертизи. Використовуючи досвід попередніх проєктів, ми зібрали професійну команду, вибрали і встановили на станції електрообладнання кращих світових виробників, забезпечили успішну інтеграцію СЕС в енергосистему країни. Це на 100% національний проєкт, побудований українцями для українців, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. — Покровська СЕС — третій проєкт компанії в геліоенергетиці, інвестиції в який склали 193 млн євро. ДТЕК в черговий раз підтвердив статус найбільшого національного інвестора в чисту, поновлювану генерацію».

Покровська СЕС складається з 840 тис. сонячних панелей виробництва компанії Risen (КНР), яка входить в ТОП-3 кращих виробників сонячних панелей згідно з рейтингом Bloomberg. Розташована в Нікопольському районі на території відпрацьованого кар'єру з видобутку руди (437 га). Це малопридатні для сільського господарства землі, які знову будуть приносити користь країні у вигляді чистої енергії.

В урочистому відкритті взяли участь Директор департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, президент Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин, президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, Голова правління Вітроенергетичної асоціації України, Віце-президент Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, Голова комітету з вітроенергетики країн СНД Андрій Конеченков, виконавчий директор Global100 RE Ukraine Іван Гайдуцький та ін..

Нагадаємо, саме проекти ДТЕК ВДЕ беруть цього року в ЕКОтрансформації — проекті-визнанні про найкращі зелені рішення.

Джерело: прес-служба ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!