Новини

Повернутися до переліку новин

«Пригоди краплі води», «Гонка на вимирання» та «Скотозаговор» — нові огляди фільмів у рубриці «Екологія, література та кіно»

На численні прохання наших читачів ми відновлюємо рубрику «Екологія, література та кіно», у якій збираємо бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше глянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Документальний фільм «Скотозаговор (Cowspiracy: The Sustainability Secret)»
Режисер Кіп Андерсен, США, 2014 р.

Сучасна людина все більше уваги приділяє спорту і здоровому харчуванню, тому що саме в правильному харчуванні криється гарантія довголіття і міцного здоров’я. А ось що ж являє собою здорова їжа і як вона виробляється, мало кому відомо. Великі компанії, що займаються розведенням сільськогосподарських тварин, давно вже навчилися вирощувати худобу за певними встановленими нормами. Тільки мало хто замислюється, що тваринництво є однією з головних причин настання глобального потепління на нашій планеті, а також виродження навколишнього нас середовища і споживання ресурсів.

Автори кінострічки виконали копітку роботу, щоб розповісти про руйнівний вплив тваринництва на навколишнє середовище. А також намагалися розповісти про всі «мінуси» скотарства та про «зворотний бік медалі» цієї сфери промисловості. Крім цього, у фільмі досліджено і політичні погляди відомих природоохоронних організацій з цього питання.

Документальний фільм «Гонка на вимирання (Racing Extinction)»
Режисер Луи Сахойос, США, 2015 р.

Багато часу пішло на те, щоб на Землі зародилося життя.. З кожним кроком Земля змінювалася, слідувала еволюції. На цьому ж етапі людство деградує, знищуючи природу і рідну планету.

Історія показує, що на поверхні Землі п’ять разів траплялося вимирання всього сущого. Ймовірно, що це повториться знову. Головними причинами, що призводять до цієї загрози, є величезні викиди вуглекислого газу, торгівля тваринами, сумнівними ліками, що несуть загрозу багатьом видам живих істот.

«Чому ми хочемо знищити те, на що пішло мільярди років еволюції?» — цим питанням переймаються герої фільму «Гонка на вимирання». І справді, наша діяльність негативно позначається на становищі навколишнього середовища: забруднення лісу, землі, атмосфери, води; знищення рослин і тварин.

Герої фільму — небайдужі люди, готові боротися за порятунок природи планети різними способами, залучаючи при цьому весь світ. Вони озвучують раніше невідомі факти, проводять таємні дослідження, щоб загострити увагу на проблемах.

Місія героїв полягає в тому, щоб закликати все людство отямитися, поки ще не занадто пізно…

Документальний фільм «BBC: Пригоди краплі води (BBC: Earth Ride)»
Режисер Джеймс Хонейборн, Великобританія, 2003 р.

Земля — єдина планета Сонячної системи, на якій виникло життя. Різноманіття рослинного і тваринного світу зобов’язане своєю появою самому дорогоцінному — воді. Отже, під час перегляду фільму ми попрямуємо в захоплюючі мандри разом із крапелькою води.

Життю на Землі 4 мільярди років, і своїм народженням ми зобов’язані саме воді, що потрапила на нашу планету у вигляді брил космічного льоду. Тому, якщо замислитися, ми з вами трохи інопланетяни. Друге джерело — земні надра, де атоми кисню і водню з’єднуються, утворюючи водяну пару, вони вихлюпуються назовні потоками живильної вологи з гарячих джерел.

Ми п’ємо воду в спекотний літній день, вона виділяється організмом у вигляді поту, випаровуючись з поверхні тіла або морських просторів, в атмосфері краплі з’єднуються в хмари і випадають на землю дощем. Так починається новий виток життя. Подорож крапельки триває, вона стає частинкою океану — нескінченний магічний кругообіг води, вона унікальна, без неї Земля так і залишилася б млявою планетою.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!