Новини

Повернутися до переліку новин

Реалізації проектів, передбачених Програмою розвитку гідроенергетики потребує обов’язкового експертного обговорення та ОВД

Мінприроди повідомляє.

Програма розвитку гідроенергетики в Україні до 2026 року, яка передбачає будівництво низки ГЕС та ГАЕС, потребує експертного обговорення та приведення у відповідність до вимог Асоціації України з ЄС.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав представник управління охорони земельних та водних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів Олександр Бонь.

"Позиція нашого міністерства чітка, прозора і конструктивна: перед ухваленням та в процесі підготовки таких рішень такі проекти мають пройти стадію обговорення в широкому експертному середовищі. Саме таке проведення обговорення допомогло б уникнути багатьох резонансних і суперечливих моментів. Міністерство не може стояти осторонь, тому що будівництво саме таких об'єктів з погляду природоохоронної діяльності може завдати значної шкоди", - сказав Олександр Бонь.

Він зазначив, що, якщо говорити про Ташлицьку ГАЕС та рівень Олександрівського водосховища, то йдеться про майже 21 га площі природної заповідної території.

«Це ті об'єкти природно-заповідного фонду, які в процесі включення до Смарагдової мережі Європи. Це наші міжнародні зобов'язання в рамках Асоціації з ЄС", - наголосив Олександр Бонь.

Він наголосив, що розвиток гідроенергетики має обов’язково відбуватися з урахуванням міжнародних зобов'язань України щодо природоохоронного законодавства, зокрема, насамперед в частині дотримання процедури проведення оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!