Новини

Повернутися до переліку новин

Renault створить перший «розумний острів» у Франції

Французький автовиробник Renault планує перетворити Бель-Іль, розташований в Біскайській затоці біля узбережжя французької Бретані, в перший  «розумний острів».

Протягом наступних двох років Groupe Renault розробить для острова інтелектуальну електричну екосистему, покликану скоротити його вуглецевий слід і збільшити енергетичну незалежність. Жителі острова змушені покладатися на підводні кабелі або генератори для забезпечення електроенергією, тому тут одні з найвищих у світі тарифів на електроенергію.

У проекті буде задіяно парк електричних транспортних засобів Renault, щоб допомогти остров'янам переміщатися за допомогою райдшерінг-сервісу. Електромобілі будуть підживлюватися зарядними пристроями на сонячних панелях, встановлених на дахах місцевих будівель, які також будуть постачати електроенергію в навчальні заклади для освітлення і обігріву.

Акумуляторні батареї, термін експлуатації яких в автомобілі завершився, все ще можуть використовуватися для зберігання електроенергії для забезпечення харчування електричної мережі, тому Renault також встановить ряд батарей з терміном експлуатації для збору і зберігання відновлюваної енергії для подальшого використання.

Наразі не можна сказати, що це буде  в повній мірі смарт-острів, але цей проект стане першим важливим кроком в розумінні того, що можна зробити в невеликих спільнотах які зустрічаються з енергетичними проблемами. Уроки, отримані в Бель-Ілі, допоможуть дослідникам зрозуміти, як електромобілі, акумулятори та поновлювані джерела енергії можуть спільно працювати найбільш ефективним чином, щоб в кінцевому підсумку використовувати цей досвід для вирішення енергетичних проблем материка.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матерілами  www.3dnews.ru

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!