Новини

Повернутися до переліку новин

Розглянуто перший пакет законодавчих змін, запропонованих Мінприроди, щодо реформування галузі

4 жовтня Робоча група з питань реформування відносин у сфері надрокористування розглянула перший пакет законодавчих змін, запропонованих Мінприроди,  щодо реформування галузі. До нього входить три нормативно-правових документи, які  має розглянути та затвердити Уряд, про що повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Він нагадав, що за результатами попереднього засідання, Робоча група з питань реформування відносин у сфері надрокористування, яке відбулося 14 вересня,  було ухвалено рішення  змінити правила користування геологічною інформацією.

Планується, що держателем геологічної інформації стане Державна служба геології та надр, а адміністратором — ДНВП «Геоінформ України».

Також, під час засідання робочої групи були розглянуті зміни до двох постанов КМУ, які регулюють порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами та проведення аукціонів з їх  продажу.

Остап Семерак повідомив, що дав доручення  Державній службі геології та надр протягом  6-ти місяців  розробити та впровадити електронну подачу документів суб’єктами господарювання для отримання чи продовження дії спецдозволів на користування надрами.

«Перший пакет  законодавчих  змін щодо реформуваня галузі надрокористування вже на фінішній прямій. Запропоновані документи вже оприлюднені на офіційному сайті Мінприроди  для обговорення з  громадськістю та суб’єктами надрокористування. Запрошую активно долучатися до цього процесу, щоб за його результатами внести всі необхідні правки та пропозиції і передати ці нормативно-правові документи на розгляд Уряду», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів.

Джерело: menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!