Новини

Повернутися до переліку новин

Розпочато будівництво першої ВЕС в Одеській області

В 2018 році Одеська область України почне використовувати екологічно чисту енергію вітру. Розпочато будівництво першої черги ВЕС  «Овід Вінд 1» потужністю 32.4 МВт в Овідіопільскому районі.

Даний проект реалізується турецькою компанією Гюріш Іншаат ве Мюхендіслік А.Ш., підрозділом Guris Holding Co. Inc. Перші три вітротурбіни GE 3.6-131 одиничною потужністю 3.6 МВт, висота башти - 131 м, були встановлені наприкінці липня 2018 року. Введення в експлуатацію ВЕС заплановано на осінь поточного року. Планована потужність другої черги проекту - «Овід Вінд 2» складає 50.4 МВт, наразі триває процес отримання дозволів.

Читайте також: В Одеській області побудували дві нові сонячні електростанції

2018 рік демонструє найкращу статистику розвитку вітроенергетичного сектора України за останні чотири роки. За перше півріччя поточного року, за даними НКРЕКП, було підключено до мережі і встановлено «зелений» тариф на електроенергію, що генерується, новими вітроенергетичними об’єктами загальною потужністю 50.35 МВт, розташованими в Херсонській і Миколаївській областях. На даний час продовжується будівництво нових ВЕС в Запорізькій та Херсонській областях. За перші шість місяців 2018 року вітроенергетична галузь України виробила 568 млн кВт/год електроенергії. Загальна встановлена потужність вітростанцій материкової частини країни складає 515.5 МВт станом на 1 липня 2018 року.

Джерело: Українська вітроенергетична асоціація

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!