Новини

Повернутися до переліку новин

Розвантажити полігони: на Чернігівщині переробляють деревину на щепу

На Чернігівщині у Ніжині розвантажуть сміттєзвалища, подрібнюючи деревину на щепу.  Торік у місті переробили 2000 тонн гілля.

Як зазначає керівник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, завдяки подрібнювачу деревини вдалось суттєво зменшити навантаження на міський полігон твердих побутових відходів, - пишуть на Ecotown.

«Навісна рубальна машина RM-51 дозволяє переробляти стовбури діаметром до 160 мм і з максимальною користю утилізує гілки, які залишаються після санітарно-формувального підрізання дерев на вулицях міста, які закривають знаки дорожнього руху та ті, що мешканці міста складають на узбіччях доріг. Обладнання, призначене для подрібнення відходів деревини в тріску, ефективно утилізує ялинки та сосни після Новорічних та Різдвяних свят», - розповідає Корман.

У 2017 році у Ніжині частково переробили та реалізували 2000 тон гілля, а другу частину склали на території комунального підприємства для подальшої ефективної переробки та корисного використання.

«Деревоподрібнювач здатен виробляти 15 кубометрів щепи на годину, - наголошує комунальник. – До того ж рубальна машина RМ-51 може використовуватися разом з трактором, де вал відбору потужності служить приводом для рубального диска, і завдяки мобільності змінювати робочу зону».

КП «ВУКГ» надає можливість підприємцям та мешканцям Ніжина ефективно переробляти відходи деревообробки та гілки на технологічну і паливну тріску.

«Ми можемо як поставляти щепу у великих об’ємах, так і переробляти малу деревину прямо на місці. Тріску використовують як біопаливо у мобільних теплових станціях, газогенераторах, водо-нагрівних котлах, для виробництва паливних брикетів та гранул, ДСП та ДВП, цементно-стружкових плит та деревинно-полімерних матеріалів, для копчення та одержання біологічно-активних речовин, декорування садів і парків, мульчування грунтів та отримання компосту» , - додає Владислав Корман.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!