Новини

Повернутися до переліку новин

Сергій Савчук: Разом із Русланою об’єднуємо зусилля для популяризації «чистої» енергетики!

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із відомою українською співачкою, активною громадською діячкою Русланою Лижичко підписали Меморандум про партнерство щодо широкої популяризації переваг переходу на відновлювані джерела енергії.

Руслана давно та завзято підтримує ідеї енергоефективності та використання «чистої» енергії. Навіть власним прикладом вона демонструє, що розумно споживати енергію цілком реально: її будинок оснащено вітровими установками, сонячними панелями та геліоколекторами.

Руслана також неодноразово була почесним гостем на кількох потужних бізнес-форумах, які проводило Держенергоефективності.

«Приємно, що Руслана поставила за мету – присвятити свій час та громадську діяльність просуванню стратегії переходу на «чисті» джерела енергії», - повідомив С. Савчук.

Голова Держенергоефективності переконаний, що від «зеленої» енергетики, дійсно, виграють усі:
·  держава, яка економить кошти на закупівлі дорогого газу,
·  бізнес, який реалізує нові проекти та створює додаткові робочі місця,
·  суспільство, яке впроваджує енергоефективні заходи, заощаджує кошти на комунальних послугах та стає заможнішим і прогресивним.

Це той вибір, який приведе країну до енергетичної та економічної незалежності.

«Держенергоефективності, у свою чергу, плідно працює у цій сфері. Ми оновлюємо законодавство, створюємо стимули, залучаємо іноземний досвід, співпрацюємо із міжнародними організаціями, фінансовими установами», - розповів С. Савчук.

«Також важливо, що Руслана заснувала партнерство з нашими партнерами: Міністерством закордонних справ України, Комітетом ВРУ ПЕК, Укргазбанком», - відзначив Голова.
Так, у співпраці з МЗС України та Комітетом ВРУ ПЕК Агентство розробило і Парламент прийняв Закон України щодо вступу України до Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики IRENA.

Також С.Савчук подякував відомому експерту з питань «зеленої» енергетики Хансу-Йозефу Феллу, який відзначив позитивні зрушення у розвитку «чистої» енергетики України. Він переконаний, що успіх на цьому шляху залежить від ефективної законодавчої роботи, а також потужної інформаційної кампанії, спрямованої на руйнування міфів та скепсису щодо відновлюваної енергетики.

Джерело: Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!