Новини

Повернутися до переліку новин

Сергій Савчук: «Житомирська область — перша в Україні, розширила програму і тепер надає населенню співфінансування для встановлення сонячних панелей»

1 грудня у Житомирі Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів робочу зустріч з Головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем та відзначив надзвичайну активність регіону у питаннях енергоефективності та відновлюваної енергетики.

«Саме на Житомирщині ми розпочинали проводити семінари щодо переваг «теплих кредитів» для ОСББ. Згодом за підтримки Агентства успішно запроваджено регіональну програму здешевлення «теплих кредитів». Сьогодні Житомирська область — перша в Україні, розширила програму і тепер надає населенню співфінансування для встановлення сонячних панелей», — повідомив посадовець.

За словами Голови Держенергоефективності , мешканцям Житомирщини суттєво пощастило, адже з одного боку, місцева влада відшкодовує 20 % суми кредиту на сонячні панелі. З іншого боку, встановивши сонячну станцію потужністю до 30 кВт, можна продавати надлишок згенерованої електроенергії у мережу за вигідним «зеленим» тарифом, прив’язаним до курсу євро.

У ході зустрічі сторони також обговорили перспективи впровадження проектів з біоенергетики в регіоні. За статистичними даними, в області працює більше 600 твердопаливних котелень. Водночас ресурсний потенціал регіону дозволяє збільшувати такі потужності. Так, в області близько 3 тис. га малородючих земель, які підходять для вирощування енергокультур. У результаті можна замістити до 16 млн м3 газу.

Загалом сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у напрямах: реалізація місцевих програм здешевлення «теплих кредитів»; впровадження енергоменеджменту у бюджетній сфері; розвиток сфери виробництва енергії з біомаси; стимулювання вирощування енергокультур.

Зверніть увагу! У грудневому номері журналу «Екологія підприємства» — інтерв’ю з Головою Держенергоефективності Сергій Савчук.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!