Новини

Повернутися до переліку новин

Що нового чекає на розробників документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря?

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» від 16 жовтня 1992 року № 2707-XII перелік установ, організацій та закладів, яким надається право на розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів для підприємств, установ, організацій та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності (далі — розробники документів), визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Наразі діє Порядок внесення установ, організацій та закладів, які здійснюють розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів для підприємств, установ, організацій та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності, до переліку Мінприроди України, затверджений наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 01 жовтня 2012 р. № 475, яким визначено умови внесення організацій з розробки документів до переліку.

Проте випадки недобросовісного надання послуг розробниками документів, скарги Державної екологічної інспекцій та її територіальних органів щодо змісту документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, призвели до появи проекту наказу Мінприроди «Про затвердження Порядку внесення установ, організацій та закладів, які здійснюють розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів для підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців, до переліку Мінприроди України», який розміщено на офіційному веб-сайті Державної регуляторної служби України для ознайомлення громадськості.

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія  в журналі «Екологія підприємства» № 11, 2018.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!