Новини

Повернутися до переліку новин

Щорічно від наслідків пластикового забруднення гине мільйон птахів

Щорічно людство виробляє більше 300 млн тонн пластикової продукції — це один з найбільш широко використовуваних матеріалів у світі. У води світового океану щорічно потрапляє 8 млн тонн пластику.

Крила, на жаль, не захищають від смертельної загрози, пов’язаної з пластиковим забрудненням. Птахи заковтують пластикові відходи, приймаючи їх за їжу. Шматки пластику з гострими краями викликають негайну смерть, особливо у пташенят. Але найчастіше птахи гинуть від виснаження, оскільки пластикові відходи, що не володіють поживною цінністю, проте, дають відчуття повного шлунка. Додаткову загрозу представляють токсичні речовини, що містяться в цьому матеріалі.

Ще одна небезпека для птахів — рибальські снасті. Водоплавні птахи потрапляють у сіті й гинуть, не зумівши вибратися, або стають легкою здобиччю для інших тварин.

Від наслідків пластикового забруднення щороку гине мільйон морських птахів — і цифри продовжують рости. За даними вчених, 90 % морських птахів заковтують частинки пластику, а до 2050 року, якщо не вжити термінових заходів, цей показник зросте до 99 %.

У Програмі ООН з навколишнього середовища закликають об’єднати зусилля для зниження цієї смертельної загрози для мігруючих птахів та інших тварин. Експерти нагадують, що заходи з боротьби із пластиковим забрудненням зазвичай дуже швидко мають позитивні результати.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Новини ООН

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!