Новини

Повернутися до переліку новин

Шотландія повністю перейде на чисту енергію в найближчі три роки

На сьогодні сонячні, вітрові та гідроелектростанції на три чверті задовольняють потреби Шотландії в електроенергії. В цьому році енергії вітру було вироблено навіть більше, ніж необхідно. Вже незабаром, до 2022 року, регіон повинен повністю перейти на відновлювані джерела енергії.

Згідно з доповіддю організації Scottish Renewables, сприятливі умови для розвитку ВДЕ стали результатом продуманої політики шотландського уряду. У доповіді підкреслюється, що відновлювана енергія, така як сонячна, вітрова та гідроенергетика, на сьогодні вже є основою електропостачання в Шотландії та зараз становить 60%. І завдяки новим сонячним та вітровим станціям, за останні кілька років, чиста енергія стала найдешевшою.

На початку цього року місцева влада оголосила про введення надзвичайної кліматичної ситуації та поставили за мету повністю відмовитися від викидів до 2045 року. У сфері електропостачання ця мета буде досягнута в найближчі три роки. Тепер експерти закликають керівництво регіону перемикнути зусилля на декарбонізацію теплопостачання та транспорту.

Автори доповіді відзначають, що розвиток ВДЕ не тільки знижує негативний вплив на навколишнє середовище, але й сприяє розвитку економіки. На даний час, в цьому секторі працює близько 17 000 шотландців, а тисячі інших зайняті на будівництві нових об'єктів інфраструктури. Крім того, розвиток чистої енергетики забезпечило місцевих жителів доступною електрикою.

Шотландія повністю перейде на чисту енергію в найближчі три роки

У Шотландії будують вже не тільки традиційні вітряки та сонячні ферми, а й приливні електростанції. Зазначимо, що компанії Orbital Marine Power та TEXO Group уклали контракт на будівництво в Шотландії найбільшої у світі приливної електростанції потужністю 2 МВт.

Джерело: ECO Technology за матерыалами ZME Science

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!