Новини

Повернутися до переліку новин

Шведські дипломати відвідали територію проведення АТО

Шведське Посольство стежить за розвитком подій на Сході України. Так, Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстрьом та Аташе з питань оборони Посольства Швеція в Україні підполковник Петер Ліден відвідали район проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Вони поспілкувалися з українськими військовослужбовцями, які поінформували дипломатів про складну та небезпечну екологічну ситуацію, яка склалася навколо резервуара з хімічними відходами Торецького фенольного заводу.

За словами бійців, у разі прориву дамби, отруйні хімікати можуть потрапити у річку Сіверський Донець, яка є головним джерелом питної води для мешканців регіону.

При цьому, шведський дипломат наголосив, що проблема руйнування дамби може мати катастрофічні екологічні наслідки, тому необхідно терміново шукати конкретні шляхи вирішення та виходу з цієї складної ситуації. Він зауважив, що особисто поінформує відповідні гуманітарні організації, які зараз опікуються ситуацією на Сході України, з метою вирішення цього питання.

Окрім того, Ліден зазначив, що з метою допомоги Збройним Силам України, розглядається можливість залучення шведських інструкторів для навчання та тренування українських військових медиків.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!