Новини

Повернутися до переліку новин

Шведську екоактивістку Грету Тунберг нагородили «Золотою камерою»

Шведська школярка і активістка руху за захист клімату Грета Тунберг стала лауреаткою німецької нагороди в галузі кіно й мас-медіа «Золота камера». Церемонія вручення престижної нагороди відбулася в суботу, 30 березня, в Берліні. Цією нагородою засновники премії відзначили внесок дівчини в боротьбу проти змін клімату в світі. Пише Deutsche Welle

Свою нагороду 16-річна школярка з синдромом Аспергера присвятила захисникам Гамбахського лісу та закликала знаменитостей попередити людство про загрозу, котру становлять зміни клімату. За словами Тунберг, людство стоїть «на роздоріжжі своєї історії».

Школярка також назвала комічною ту обставину, що підлітки змушені пропускати заняття у школі, щоб виступити з протестом проти знищення їхнього майбутнього.

У 2018 році шведська школярка стала ініціатором акцій молоді під девізом «П'ятниці заради майбутнього» («Fridays For Future»). Протягом багатьох місяців дівчина кожної п'ятниці замість уроків у школі виходить на пікет із захисту клімату. Зокрема в березні цього року вона брала участь в п'ятничних демонстраціях підлітків у Гамбурзі та Берліні. Її приклад наслідували десятки тисяч школярів, у тому числі й в Німеччині.

На 24-й Всесвітній конференції ООН з питань захисту клімату (COP24), проведеній у польському Катовіце в грудні 2018 року, Тунберг виступила з критикою політичних рішень у цій сфері. У січні 2019 школярка відвідала 49-й Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. Ще 2018 року вона потрапила до 25 найвпливовіших підлітків світу, а в березні 2019 група шведських і норвезьких політиків висунула Тунберг на Нобелівську премію миру.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!