Новини

Повернутися до переліку новин

Сміттєзвалище «Газіпур» в Індії може перевищити Тадж-Махал

Висота сміттєзвалища «Газіпур» на східній околиці Нью-Делі сягає 65 м. Щорічно висота полігону зростає на 10 м і, за прогнозами, наступного року вона перевищить 73-метрову мечеть Тадж-Махал. Верховний суд Індії зажадав обладнати звалище червоними вогнями для попередження літаків,

Сміттєзвалище «Газіпур», яке відкрили в 1894 році, заповнили ще в 2002-му але й досі продовжують поповнювати. Полігон вже займає площу більш ніж 40 футбольних полів. Щодня туди вивозять 2 тис. тонн відходів, які стали пристанищем для хижих птахів, бездомних собак, щурів. Тисячі людей, в тому числі дітей, розбирають на полігоні сміття. У 2018 році через проливні дощі обвалилася частина «гори», внаслідок чого загинули дві людини. Через викиди метану на звалищі регулярно спалахують пожежі.

Люди, що проживають поблизу «Газіпур», кажуть, що вони дихають токсичним повітрям, і багато з них скаржаться на проблеми з легенями та шлунком. У січні Державна центральна рада по боротьбі із забрудненням (Central Pollution Control Board) повідомила, що концентрація отруйних частинок в повітрі в 12 разів перевищила рекомендовані США норми.

«Все це необхідно зупинити, оскільки безперервне скидання відходів серйозно забруднило повітря і ґрунтові води», — зазначила глава індійської групи із захисту навколишнього середовища Chintan Чітре Мукерджі.

Люди в індійських містах щорічно виробляють 62 млн тонн відходів. Зі збільшенням обсягів споживання і зростанням чисельності населення до 2030 року цей показник сягне 165 млн тонн.

Проблема звалищ в країні пов'язана з відсутністю системи утилізації. Населення Індії споживає в десять разів менше пластику порівняно з європейцями — на одну людину припадає в середньому 11 кг пластику на рік. Цього року країна заборонила імпорт пластикових відходів і зобов'язалася повністю відмовитися від одноразового пластику до 2022 року.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!