Новини

Повернутися до переліку новин

Starbucks віддає 10 мільйонів доларів за стаканчик, що розкладається

Відходи пластику – проблема , про яку знають усі, проте багато споживачів не знають, одноразові «паперові» стаканчики теж спричинять подібну ситуацію. Насправді, такі  чашки для кави, не підлягають вторинній переробці, адж насправді ці стаканчики оброблені тонким шаром пластика для збереження водонепроникності.

Більшість установок з переробки не володіють технічною можливістю для видалення цієї пластмасової підкладки, тому такі одноразові паперові стаканчики закінчують свій шлях як звичайні відходи і потрапляють на звалище.

Starbucks почав співпрацювати з Closed Loop Partners, інвестиційною компанією, яка підтримує стійкі споживчі товари, передові технології переробки і розвиток кругової безвідходної економіки.

Компанія наводить статистику: щорічно продається більше 600 мільярдів паперових і пластикових стаканчиків. Starbucks стверджує, що їх компанія відповідальна за один відсоток від цього числа -  60 000 000 стаканчиків. Щорічно. Тим не менш, компанія намагається заохочувати деякі інновації, які можуть вирішити проблему.

The NextGen Cup Challenge - це конкурс, що пропонує 10 мільйонів доларів людині або групі людей, які зможуть розробити стаканчик для кави, який можна переробити.

«Завдяки такому партнерству цей конкурс дозволить винахідникам і підприємцям, які мають фінансові, технічні та експертні ресурси, швидко відслідковувати глобальні рішення і отримувати доступ до цих інновацій через систему, щоб повернутися в ланцюжок поставок», - сказав Роб Каплан (Rob Kaplan), керуючий директор Closed Loop Partners.

Команда розробників Starbucks в даний час також працює над вирішенням цього завдання. Вони тестують модель стаканчика, частково виготовленого з матеріалів на основі рослин.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!