Новини

Повернутися до переліку новин

Тесла об’єднає 50 тис. будинків в Австралії для створення найбільшої віртуальної електростанції в світі

Компанія Tesla зробила серйозні кроки на ринку зберігання енергії в Австралії, однак зараз вони здаються незначними в порівнянні з новим проектом, який дозволить встановити сонячні панелі і домашні акумулятори Powerwall на 50 000 будинків, створивши тим самим найбільшу віртуальну електростанцію в світі, пише Еlectrek.

Зараз основним проектом компанії є найбільша в світі станція Powerpack потужністю 100 МВт / 129 МВт, розташована в Південній Австралії. Замість того, щоб стати великою централізованою системою акумуляторів Powerpack від Tesla, новий проект буде використовувати систему акумуляторних батарей Tesla Powerwall для створення децентралізованого сховища енергії, що має привести до створення великої віртуальної електростанції.

Прем'єр Південної Австралії Джей Ветерілл (Jay Weatherill) вже оголосила про укладання цієї угоди – 50 тисяч будинків в штаті будуть оснащені сонячними панелями потужністю 5 кВт і домашніми системами зберігання електроенергії Tesla Powerwall 2 на 13,5 кВт*год. Це призведе до того, що в штаті буде розподілено не менше 650 МВт*год енергії.

«Коли уряд Південної Австралії запропонував подати заявки на інновації в галузі відновлюваних джерел енергії і зберігання, то перемогла пропозиція Tesla створити віртуальну електростанцію на 250 МВт сонячної енергії і 650 мегават*год акумуляторного зберігання. Віртуальна електростанція використовуватиме Tesla Powerwall для колективного зберігання енергії в тисячах будинків з сонячними панелями. У пікові моменти віртуальна електростанція може забезпечити таку потужність, яку може видати велика газова турбіна або вугільна електростанція, – заявив представник Tesla».

Віртуальна електростанція працюватиме так само, як і гігантська система Powerpack від Tesla, яка заряджається, коли попит і тарифи на електроенергію низькі, і розряджається, коли попит і ціни високі. Новий проект буде фінансуватися за рахунок продажу електроенергії, також уряд виділить $ 2 млн гранту і позику $ 30 млн з Фонду відновлюваних джерел енергії.

Для перевірки працездатності системи сонячні панелі почали встановлювати в 1100 домоволодіннях, які побудовані для сімей з низьким доходом. Tesla планує встановити всі 50 000 систем до 2022 року.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!