Новини

Повернутися до переліку новин

Три підприємства Групи МХП отримали європейські сертифікати відповідності стандартам ISCC EU

Три підприємства Групи МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU. Як повідомили в компанії, відповідні сертифікати в липні 2019 року видано підприємствам «MHP trading FZE», ТОВ «ЛК Юкрейн Груп» і ТОВ «Катеринопільський елеватор».

«Зараз уже недостатньо, щоб елеватори та рослинницькі підприємства МХП відповідали вимогам законодавства України та кращим світовим практикам. Тепер за допомогою зовнішньої сертифікації та незалежних аудиторів ми маємо впевнитися в тому, що наші постачальники ріпака та кукурудзи, а також елеватори, які надають послуги Групі МХП та її незалежним партнерам, теж відповідають вимогам українського законодавства та стандартам ISCC», – розповів про сертифікацію та її цілі головний еколог МХП Олександр Семенець.

Стандарт ISCC EU (International Sustainability and Carbon Certification) – програма добровільної сертифікації виробників і постачальників, яка створена на основі Європейської директиви з відновлюваних джерел енергії (RED) й охоплює найширший спектр виробничо-агрономічних, управлінських, логістичних, екологічних і соціальних аспектів виробництва біомаси. Сертифікати стандарту ISCC EU визнають усі країни світу.

Під час аудиту на відповідність вимогам стандарту ISCC EU аудитори міжнародної компанії «Bureau Veritas» оцінюють весь виробничо-логістичний цикл з погляду належного зберігання та внесення добрив постачальниками сировини, дбайливого використання та захисту земельних і водних ресурсів, контролю й оцінки викидів парникових газів, що утворюються в процесі як вирощування зернових і олійних культур, так і їхньої переробки та транспортування. Крім цього, аудитори органу сертифікації за стандартом ISCC EU оцінюють прозорість закупівлі та руху товарів і послуг за ланцюжком від виробника до споживача, дотримання національних і міжнародних стандартів охорони навколишнього середовища, охорони праці, корпоративної соціальної відповідальності.

МХП і надалі має намір сертифікувати свої підприємства за стандартом ISCC EU, а також провести в межах сертифікації необхідні виїзні аудити незалежних постачальників ріпака, кукурудзи та підприємств, що надають послуги з їхнього зберігання для Групи.

«Завдання команди МХП полягає у проведенні виїзного аудиту 100% постачальників ріпака та кукурудзи, що будуть експортовані, – це дуже важливий критерій для підтвердження екологічності та важлива складова високої якості харчових продуктів, які МХП виробляє на всіх своїх українських та закордонних майданчиках і постачає на ринки понад 80 країн світу. У межах сертифікації ми готові надавати методологічну підтримку нашим незалежним постачальникам, це  буде корисно та вплине на модернізацію їхніх технологій, процесів і процедур. Така сертифікація на відповідність європейським стандартам стане каталізатором позитивних змін у наших партнерів і постачальників, відкриє для них нові бізнес-можливості завдяки відповідності європейським стандартам», – пояснив головний еколог МХП Олександр Семенець.

«Бюро Верітас» (Bureau Veritas) – французька інспекційно-сертифікаційна компанія, заснована в 1828 році, що займає лідируючі позиції в світі за обсягами виручки від надання сертифікаційних послуг. Міжнародна мережа офісів у 140 країнах і близько 59 тисяч її співробітників і аудиторів у всьому світі надають послуги з сертифікації, промислового аудиту, технічної інспекції та верифікації, технічного нагляду, контролю відповідності стандартам у сфері якості, екології, безпеки й охорони праці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!