Новини

Повернутися до переліку новин

У більшості лікарень Запорізької області неправильно зберігають медичні відходи

У 2018  році фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведено перевірку 26 закладів охорони здоров’я у сферах забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Крім того, здійснено 112 позапланових заходів державного нагляду (контролю). Протягом 2018 року опрацьовано 110 заяв суб’єктів господарювання щодо видачі дозволу (санітарного паспорту) на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів та видачі дозволу на право проведення робіт з джерелами іонізуючих випромінювань в лікувально-профілактичних закладах області. В 8,2 % випадків суб’єктам господарювання надано вмотивовані відмови.

Майже в 70 % перевірених закладів встановлені невідповідності щодо своєчасного вивезення медичних відходів, відсутність Типових схем, інструкцій, договорів на вивезення відходів, порушення умов збирання, обробки та зберігання медичних відходів, тощо.

За результатами здійснення заходів державного нагляду (контролю) на адресу керівників закладів охорони здоров’я направлено 47 приписів щодо усунення виявлених порушень діючого законодавства. За порушення вимог чинного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 3 посадові особи ЛПЗ на суму 2550,0 грн.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Держпродспоживслужби в Запорізькій області

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!