Новини

Повернутися до переліку новин

У Боярці впровадили систему онлайн моніторингу навколишнього середовища

Відтепер жителі Боярки можуть у реальному часі спостерігати за станом повітря міста. Для цього необхідно зайти на сайт Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації і скористатись спеціальним додатком «Моніторинг довкілля».

Як повідомили у мерії, Боярська міська рада взяла участь у тендері за Програмою охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2017-2018 роки.

Завдяки цьому в Боярці за кошти державного бюджету Департаментом екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації встановлено потужну станцію автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря.

Це зроблено з метою спостереження за станом довкілля та забезпечення інформованості населення м. Боярка про стан повітря, оскільки в місті є багато промислових підприємств – забруднювачів атмосферного повітря.

На сайті також можна знайти для себе багато корисної та цікавої інформації:

  • Карту Google maps (моніторинг довкілля) на якій зображено автоматизовані ПС; місця видалення відходів; мобільна лабораторія; об'єкти ПЗФ; підприємства; ПС ЦГО.
  • Структуру та положення про Департамент
  • Програми та план річних закупівель
  • Стан довкілля Київської області

Департамент екології та природних ресурсів КОДА підбив підсумки моніторингу повітря області за перший тиждень 2019 року.

На поданих графіках відображено стан атмосферного повітря у м. Переяслав-Хмельницький, с. Велика Димерка, м. Боярка, м. Обухів, м. Васильків, м. Богуслав у період з 31 грудня по 6 січня.

Система моніторингу довкілля області є унікальним проектом Департаменту екології та природних ресурсів КОДА. Нині на території Київщини встановлено 13 автоматизованих пунктів моніторингу. Всі дані з них зберігаються у вільному доступі на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації.

Один із них – стаціонарний пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря встановлено в Боярці по вул. Соборності, 49.

ПС контролює наявність в атмосферному повітрі таких сполук та речовин: оксид вуглецю (CO), діоксид азоту (NO2), діоксид сірки (SO2), оксид азоту (NO), сірководень (H2S), озон (О3), зважені частинки PM2.5, зважені частинки PM10. Зафіксовані показники співвідносяться з гранично допустимою концентрацією забруднюючої речовини в атмосферному повітрі.

Також вимірюються: потужність еквівалентної дози радіаційного опромінення, інтенсивність випромінювання, температура, вологість, швидкість вітру, атмосферний тиск, кількість опадів, опади за день, опади за годину, опади за хвилину.

Довідково: Відповідно до Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць (від забруднення хімічними та біологічними речовинами), затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 9.07.1997 № 201, гранично допустима концентрація (ГДК) забруднюючої речовини в атмосферному повітрі населених місць – це максимальна концентрація, при дії якої протягом усього життя людини не виникає прямого або опосередкованого несприятливого впливу на теперішнє i майбутнє покоління, не знижується працездатність людини, не погіршується її самопочуття та санітарно-побутові умови життя.

Джерело: місто Боярка. Офіційний портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!