Новини

Повернутися до переліку новин

У Брюсселі запущено проект по виробництву пива з харчових відходів

Європейський бізнес з метою збереження навколишнього середовища та боротьби зі змінами клімату намагається повторно використовувати ресурси, які люди викидають.

У Брюсселі втілено проект з перетворення непроданого хліба на слабоалкогольний напій. Один з ініціаторів проекту називає це проявом соціальної відповідальності. Про це повідомляє euronews.com

«У циклічній економіці відбувається не кругообіг продуктів, а їх утилізація. Наприклад, у нас залишається не прийнятний для пива ячмінь. Ми виготовляємо з нього борошно, яке передаємо брюссельським пекарям. А потім ми варимо пиво…», — пояснює ініціатор проекту Себастьян Морван.

Цей пивний завод щорічно переробляє 10 тонн хліба, в основному з вичерпаним терміном придатності. Цим же зайнялися колеги в Англії та Нідерландах. Завдяки конкуренції між ними з'явилися нові сорти продукту, покращився смак.

«У нашому брюссельському пивному проекті — ультраекспериментальний підхід. Ми, наприклад, робимо сидр з уже не придатних для споживання яблук. Для наших напоїв ми застосовуємо багато вторинної сировини», — додав пан Морван.

Дбайливе використання продуктів харчування – це один із пріоритетів переходу на циклічну економіку, яка запроваджується Євросоюзом. Щороку майже 20 % їжі та напоїв, вироблених в ЄС, псується або втрачається. Представник Єврокомісії називає це «неприйнятним соціальним, екологічним і економічним збитком».

«Боротьба з харчовими відходами надає потрійну перемогу, — каже представник Єврокомісії Анка Падурару. — У виграші лишаються споживачі, які економлять гроші і продукти, у виграші і фермери та виробники, а також природа, оскільки зменшується вплив людини на навколишнє середовище».

План Єврокомісії передбачає вимір на кожному етапі виробництва продуктів харчування обсягу відходів, а згодом — вжиття заходів для їх скорочення вдвічі до 2030 року. Брюссель розраховує на те, що європейські суспільство і бізнес підтримають це з певним ентузіазмом.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!