Новини

Повернутися до переліку новин

У Хмельницькій області почала працювати одна з найбільших в Україні сонячних електростанцій - «Кам’янець-Подільська»

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко взяла участь в урочистому відкритті введення в експлуатацію сонячної електростанції «Кам’янець-Подільська» компанії «Подільськенерго» у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області на території села Панівці.

Пікова потужність станції, яка вже почала відпускати електроенергію у мережу, становить 63,8 МВт. Заплановане щорічне виробництво електроенергії складе 68,2 ГВт/рік, що дозволить забезпечити електроенергією третину з 13 000 домогосподарств у Кам’янці-Подільському.

«Такі інвестиційні проекти – це найкраща оцінка реформ, які реалізовуються в Україні. Іноземні інвестори приходять в Україну і готові продовжувати підтримку української економіки шляхом збільшення своїх інвестиційних портфелів. Міненерговугілля формує політику, ми послідовно працюємо над імплементацією енергетичної стратегії, але справжня реалізація енергетичної стратегів – тут, в регіонах», – підкреслила Наталія Бойко у своєму виступі.

У заході також взяв участь Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Віталій Кушніров.

Проектування і будівництво СЕС «Кам’янець-Подільська» тривало 7 місяців і дозволило протягом цього періоду створити біля 300 нових робочих місць. На станції встановлено 220 тисяч монокристалічних модулів провідного світового виробника сонячних елементів і модулів Longi Solar, а також силові трансформатори компанії ETD. Генеральним підрядником будівництва виступила українська компанія, що спеціалізується на проектуванні і будівництві об’єктів відновлювальної енергетики і розподільних мереж – KNESS. Більше 50 % комплектуючих станції виготовлено на українських підприємствах.

На даний час компанія «Подільськенерго» забезпечує район 45 штатними робочими місцями, а більшість процесів на станції автоматизовані.

Щорічно у бюджет села Панівці «Подільськенерго» буде сплачувати 2,6 млн грн як орендні платежі за використання земельної ділянки, що робить компанію головним платником податків для місцевої громади. Дані кошти будуть витрачені на першочергові соціальні потреби села.

Джерело: Урядовий портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!