Новини

Повернутися до переліку новин

У КИЄВІ НЕЗАЛЕЖНІ ЕКСПЕРТИ ПРЕДСТАВИЛИ РЕЗУЛЬТАТИ ОЦІНКИ ЕКОЛОГІЧНИХ РЕФОРМ 6 КРАЇН СХІДНОГО ПАРТНЕРСТВА

17 жовтня в  інформаційному агентстві «Укрінформ» під час публічної дискусії було представлено результати дослідження належного екологічного врядування в контексті європейської інтеграції.

Оцінку підготували ​​експерти регіону за підтримки огрганізації ВЕГО «МАМА-86» в рамках проекту «Зміцнення потенціалу Національних платформ Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства», що фінансується ЄС. Це дослідження представляє собою порівняльну оцінку тенденцій у галузі екологічного врядування у країнах регіону - повідомила Зоряна Міщук, виконавчий директор ВЕГО «МАМА-86».  Воно охоплює такі напрями, як: співпраця з ЄС; зміцнення адміністративних структур і процедур; розробка екологічних стратегій, планів і програм; інтеграція екологічної політики; оцінка впливу на навколишнє середовище; доступ до інформації та участь громадськості в процесі прийняття рішень; співпраця з розвитку спільної екологічної інформаційної системи.

Майже всі країни засвідчили тенденцію до посилення співробітництва з ЄС в екологічній галузі.

 За словами експертів, Україна не надто покращила свій результат — показники практично такі ж, що і 2 роки тому. Тим не менше, до сильних сторін України належить тісна співпраця з ЄС в галузі охорони навколишнього середовища, адміністративні структури та процедури, розробка екологічних стратегій та планів. «Тим часом Україна отримала низький бал за недотримання положень Оргуської конвенції про доступ до інформації, участь громадськості у процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля», — додала Зоряна Міщук.  

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!