Новини

Повернутися до переліку новин

У Києві пройшла науково-практична конференція, присвячена обговоренню стратегії розвитку відновлювальної енергетики

27-28 вересня пройшла XVIII Міжнародна науково-практична конференція «Відновлювальна енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», метою якої стало обговорення проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії, електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла землі і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності.

Пленарне засідання конференції було присвячене питанню стратегії розвитку відновлювальної енергетики. Зокрема, у доповідях науковців зроблено огляд  міжнародного досвіду одночасного впровадження відновлювальної енергетики та ринків електроенергії, а також нових тенденцій розвитку вітроенергетичного сектору та шляхів переходу України на відновлювальні джерела енергії до 2050 року.

У ході конференції обговорено питання законодавчих ініціатив у сфері альтернативної енергетики, правові проблеми альтернативної енергетики очима інвесторів, складові енергоефективності на регіональному рівні, їх вплив на політику енергетичної безпеки регіону тощо.

У доповідях порушено також низку питань, що стосуються запобігання змінам клімату. Зокрема, обговорено питання кліматичних змін зони вітрової та сонячної енергії на території України.

Низка доповідей науковців присвячена проблемам математичного моделювання та прогнозування. Зокрема, порушені питання математичного моделювання трифазних трансформаторів на основі еквівалентної схеми заміщення однофазного трансформатора, перспектив впровадження ВДЕ до структури генеруючих потужностей ОЕК України та багато інших.

У межах конференції на території КПІ ім. Сікорького було організовано виставку–презентацію наукових досягнень вітчизняних виробників.

Організаторами заходу є Представництво Польської академії наук в м. Києві, НТУУ «КПІ», Інститут відновлюваної енергетики НАН України, МНТЦ вітроенергетики НАН України, Кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при НТУУ «КПІ» та ННК «Інститут прикладного системного аналізу».

Провели конференцію за підтримки Національної академії наук України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України, Асоціації промислових ВЕС України, Факультету електроенерготехніки та автоматики, кафедри відновлюваних джерел енергії НТУУ «КПІ”, ВМГО «Зелена енергетика майбутнього», Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку, ЮНІДО EUROSOLAR-Україна, Українсько-Польського Центру НТУУ «КПІ».

Джерело: mpe.kmu.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!