Новини

Повернутися до переліку новин

У лютому в Дніпрі підпишуть договір про будівництво сміттєперобного заводу

У лютому у Дніпрі мають намір підписати договір про будівництво сміттєперобного заводу з британською компанією Stopford Projects Limited.

Рішення про обрання інвестора для зведення об'єкта на умовах державно-приватного партнерства депутати міської ради підтримали 31 січня, передає Днiпровська мiська рада. 

"Цей проект затверджений сесійним рішенням - у нас вже є договір, за яким будуть визначені конкретні умови, - зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов. - Якщо чесно, мені досі в це не віриться. Тепер ми чекаємо на інвестицію".

Завод, який перероблятиме органічні відходи за технологією анаеробного зброджування з отриманням біогазу, мають намір побудувати на території полігону твердих побутових відходів "Правобережний".

Передбачається, що об’єкт, у будівництво якого інвестують 60 млн фунтів стерлінгів, з'явиться у обласному центрі через кілька років і допоможе суттєво зменшити кількість відходів, які підлягають захороненню.

За умовами конкурсу, договір з інвестором укладається на 15 років. Вторинну сировину, отриману в ході сортування сміття на об’єкті, Stopford Projects Limited зможе використовувати на свій розсуд протягом дії угоди. Після закінчення дії договору об'єкт перейде у власність міської ради. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!