Новини

Повернутися до переліку новин

У Мінприроди відбулося обговорення законопроектів, які забороняють використання диких тварин у цирках

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак разом із профільними фахівцями міністерства зустрілися із представниками провідних зоозахисних організацій України для обговорення законопроекту № 9453, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження. Зокрема, і заборону використання диких тварин у цирках. Проект закону було розроблено Мінприроди. Наприкінці 2018 року його підтримав та розглянув Кабмін. 

Водночас законопроект був неоднозначно сприйнятий зоозахисними організаціями. Щоб зняти напруження навколо цієї теми,  Міністр екології запропонував зоозахисникам створити робочу групу та посилити комунікацію щодо процесу проходження цього законопроекту у стінах парламенту. 

Пропозиція Остапа Семерака була підтримана. Сторони дійшли згоди про об’єднання законопроектів № 9354 та № 9354-1 (альтернативний законопроект, поданий зоозахисними організаціями до ВР)  та напрацювання на їхній базі  спільного законопроекту. 

«Об‘єднання урядового законопроекту та альтернативного, що подали представники зоозахисту дозволить створити єдиний документ, який би всіх влаштовував. Насправді зоозахисники і держава мають спільну і єдину мету - захистити права тварин, який експлуатуються у видовищних заходах», - прокоментував профільний заступник Міністра екології Василь Полуйко.

Свою роботу робоча група розпочне найближчим часом. 

Наразі у Верховній Раді знаходиться два подібних законопроекти № 9354, розроблений Мінприроди та альтернативний законопроект 9453-1, поданий до парламенту представниками зоозахисних організацій. 

Джерело: menr.gov.ua  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!