Новини

Повернутися до переліку новин

У Полтаві створили Державну екологічну інспекцію Центрального округу

Державну екологічну інспекцію Черкаської та Полтавської областей замінить ДЕІ Центрального округу, повноваження якої поширюватимуться на Черкаську та Полтавську області. Раніше в області охорону навколишнього середовища контролювала Державна екологічна інспекція у Полтавській області. Тепер її ліквідують.

В Україні запустили пілотний проект з реформування природоохоронної галузі. В 9 областях ліквідовують екоінспекції. Замість них утворюють міжрегіональні територіальні органи Державної екологічної інспекції або екологічні інспекції Центрального округу.

Полтавська і Черкаська області теж долучилися до проекту. На їхніх територіях вже створили Державну екологічну інспекцію Центрального округу з центром у Полтаві. Очолив її Вадим Осипенко. 

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція — це природоохоронна установа, до якої може звернутися будь-яка людина з питаннями щодо охорони навколишнього середовища. Серед цих питань: незаконна порубка дерев, викиди установами в повітря шкідливих речовин тощо.

Якщо людина чи підприємець вважає, що інша людина або підприємець незаконно чинить шкоду природному середовищу, вона може написати заяву в Державну екологічну інспекцію в своїй області. На підставі заяви інспектори здійснюють перевірку, а потім приймають рішення стосовно накладання штрафу.

З 13 серпня Державна екологічна інспекція Центрального округу вийде на планові перевірки підприємств. Повідомлення про проведення перевірок уже направляються установам. 

Ліквідація Державної обласної екоінспекції на Полтавщині та Черкащині ще триває. Ліквідаційну комісію очолила Галина Гажієнко, — перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Полтавській області. Також створюється комісія з інвентаризації майна обласної екоінспекції на Полтавщині та Черкащині.

Колишніх працівників інспекції звільнять, але за бажанням вони зможуть працювати в Державній екоінспекції Центрального округу.

Ліквідація Державної екологічної інспекції у Полтавській та Черкаській областях завершиться через 2 місяці.

Джерело: www.poltava.to

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!