Новини

Повернутися до переліку новин

Учасники Глобального саміту з питань клімату заявили про 500 зобов'язань, покликаних стримати глобальне потепління

На Глобальному саміті з питань клімату в Сан-Франциско, який  завершився 14 вересня, представники урядів, громадянського суспільства та бізнесу, градоначальники та інвестори пообіцяли рішуче боротися з глобальним потеплінням і захистити планету.

«Цей Саміт, на якому пролунав заклик до дії, внесе важливий вклад у досягнення нашої спільної мети: утримати глобальне підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм, як це передбачено Паризькою угодою. Уряди в усьому світі зможуть тепер діяти рішучіше... », - заявила Патрісія Еспіноса, виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату, якій доручено координувати роботу по реалізації Паризької угоди.

За словами Еспіноси, сьогодні людство стикається з серйозним викликом, що є загрозою для нинішнього та майбутніх поколінь. «Зміна клімату - це противник, якого ми створили своїми власними руками, і сьогодні він набрав такої сили, що загрожує перемогти нас. З цією проблемою можна впоратися, тільки взявши за основу міжнародний правопорядок», - підкреслила представник ООН. Вона нагадала, що саме тому й було укладено Паризьку угоду. Її підписання, вважає Еспіноса, стало безпрецедентним успіхом багатосторонньої дипломатії.

«У цій угоді є все, що нам необхідно для боротьби зі зміною клімату. Однак для того, щоб задіяти весь її потенціал, має бути ще дуже багато зроблено», - підкреслила Патрісія Еспіноса.

Зустріч у Сан-Франциско проходила в той період, коли на США обрушився ураган «Флоренс», а на Філіппіни - тайфун «Мангхут». Вчені вважають, що зміна клімату могла вплинути на інтенсивність ураганів, зростання кількості опадів, а також зміну траєкторії та швидкості руху повітряних мас.

У минулому році катастрофи, пов'язані зі зміною клімату, призвели до загибелі тисяч людей і економічним збиткам у розмірі 320 мільярдів доларів США. Цього року сталася масштабна повінь в індійському штаті Керала, небувалі лісові пожежі в Каліфорнії і Канаді, а також відзначено стрімке підвищення температури в Арктиці.

На саміті в Сан-Франциско представники ООН закликали делегатів активізувати дії по реалізації Паризької угоди, спираючись на систему багатостороннього співробітництва.

Учасники Глобального саміту з питань клімату, який  завершився 14 вересня в Сан-Франциско, взяли на себе понад 500 конкретних зобов'язань, в тому числі - щодо переходу до низьковуглецевої економіки. Якщо ці обіцянки будуть виконані, то вже до 2030 року з'явиться більш як 65 мільйонів нових робочих місць.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.news.un.org.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!