Новини

Повернутися до переліку новин

Україна із 2020 року почне розробляти інтегровані енергетичні та кліматичні плани

У Відні (Австрія) відбулося 3-є засідання Комітету з питань енергетики та клімату Енергетичного Співтовариства, де були розглянуті Рекомендації із розроблення інтегрованих енергетичних та кліматичних планів для країн-учасників цього об’єднання. Про це за результатами засідання повідомив співголова Комітету Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Він зазначив, що ЄС останнім часом активно посилює свою інтегровану енергетичну та кліматичну політику на період 2020-2030 років, оскільки на енергетичний сектор  припадає найбільша частка викидів CO2.

«Наша держава також має поступово змінювати вектор своєї енергетичної політики, переорієнтовуючись на «зелені» технології. Завдяки співпраці в рамках Енергетичного Співтовариства, Україна прийняла рішення із 2020 року розробляти інтегровані енергетичні та кліматичні плани. Це ще один крок до європейської інтеграції енергетичної та кліматичної політик та посилення наших позицій на міжнародній арені щодо запобігання небезпечній зміні клімату», - сказав Остап Семерак.

Розробка таких планів, зокрема, передбачена у Плані заходів з реалізації кліматичної Концепції, розробленому Мінприроди і торік ухваленому Урядом.

Крім того,  на засіданні було обговорено результати досліджень щодо розроблення спільних для сторін Енергетичного Співтовариства енергетичних та кліматичних цілей до 2030 року, зокрема з енергоефективності, відновлювальної енергетики та скорочення викидів парникових газів.

«Ми також узгодили з учасниками, насамперед ЄС, позиції на інтенсивних кліматичних переговорах, які відбудуться  цього року», - резюмував Остап Семерак.

Також він презентував на Комітеті у Відні розроблену Україною Стратегію низьковуглецевого розвитку до 2050 року, яку найближчим часом має ухвалити Уряд.

Нагадаємо, у вересні 2017 року при Енергетичному Співтоваристві було створено Робочу групу з питань клімату (Climate Action Group), яка  за короткий період стала повноцінним Комітетом з питань енергетики та клімату Енергетичного Співтовариства. Його співголовою є Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак та колишній кліматичний Комісар Європейської Комісії Конні Хедегорд. Це нова політична платформа для регіону, де держави-учасники Співтовариства спільно з ЄС - Європейською Комісією та державами-членами - працюють над виробленням і впровадженням енергетичної та кліматичної політики.

Джерело: Мінприроди України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!