Новини

Повернутися до переліку новин

Україна звернулася до ООН через хімічні викиди в окупованому Криму

Як повідомлялось раніше, в ніч з 23 на 24 серпня на півночі Криму стався викид невідомої речовини. Встановлено, що викид відбувся на заводі «Титан».

Інформацію про екологічну катастрофу в окупованому Криму,  передано до низки міжнародних організацій, про це повідомив представник українського омбудсмена із дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ісмаїл Халіков.

Читайте також: Екологічна ситуація поблизу кордону Херсонщини на контролі у Президента

4 вересня з'явилась інформація про те, що у районі лиха концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Проте, на скільки ця норма перевищена, жодних даних немає.

«Окупаційна влада в особі С. Аксьонова заявила, що робота заводу «Титан» зупинена на два тижні, а також, про те, що в школах регіону оголошуються позапланові канікули та дітей відправлять до санаторіїв. Викликає занепокоєння, що до сих пір не оголошено надзвичайний стан, не евакуйовують доросле населення, а окупанти продовжують «заспокоювати» людей», - зазначив Ісмаїл Халіков.

Від місцевих мешканців надходить інформація про те, що спочатку на дахах будинків, металевих предметах в квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, схожий на іржу. Практично відразу в лікарнях в декілька разів підвищилася кількість звернень від громадян. Жителі скаржаться на кашель, запалення слизової роту, носу, горла та очей.

«Дивує, що діагноз, який всім ставлять – ОРЗ або алергія. В аптеках дефіцит абсорбентів, марлевих пов’язок та антигістамінних препаратів», - повідомляє Халіков.  

При цьому, наслідки екологічної катастрофи у містах видно неозброєним оком: металеві речі продовжують покриватися іржою, дерева масово скинули листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, а на газонах лежать мертвів птахи. «Цю інформацію передано до міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, ВООЗ, Організація Червоного хреста), з метою документування фактів порушення прав людини. До Прокуратури АРК, щодо порушення кримінальної справи по відношенню до осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України та загрози їхньому життю», - підсумував Халіков

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами Уніан.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!