Новини

Повернутися до переліку новин

Україна звернулася за поясненнями до Білорусі з приводу можливого забруднення небезпечними речовинами р. Березина

Уповноважений Уряду України по виконанню Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про спільне використання і охорону транскордонних вод звернувся до Уповноваженого Уряду Республіки Білорусь щодо надання актуальної інформації  про можливого забруднення р. Березина.

Підставою для такого звернення стала поширена у ЗМІ інформація про забруднення небезпечними речовинами  р. Березина, яка протікає на території Білорусі і є правою притокою р. Дніпро (1/5 води у р. Дніпро надходить саме з цієї річки).

Водночас, реагуючи на повідомлення у ЗМІ,  21 січня 2019 року лабораторією Деснянського басейнового управління водних ресурсів було відібрано проби води р. Дніпро на транскордонній ділянці з Республікою Білорусь (у створі – с. Кам’янка Ріпкинського району Чернігівської області).

Згідно із результатами проведених вимірювань якості поверхневих вод у створі біля с. Кам’янка, значення основних гідрохімічних показників відповідають встановленим нормативам для водних об’єктів рибогосподарського призначення, крім заліза загального (перевищення у 3,2 рази) та марганцю (перевищення у 6,2 рази). Інші показники якості води р. Дніпро відповідають аналогічному періоду минулого року.
Водогосподарським організаціям Держводагентства, що розташовані в зоні потенційного впливу забруднення, доручено здійснювати постійний контроль ситуації.

У рамках запиту Уповноваженого від Уряду України заплановані консультації із відповідальним відомством Білорусі.

Раніше ЗМІ неодноразово писали, що ймовірною причиною забруднення р. Березина може бути скид неочищених стічних вод із целюлозно-картонного комбінату, який розташований біля с. Якимова Слобода Світлогірського району Гомельської області Республіки Білорусь.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!