Новини

Повернутися до переліку новин

Українські еко-стартапи отримають 400 тис євро від ЄБРР на кліматичні інновації

Європейський Банк Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) і Українська мережа енергетичних інновацій Greencubator 16 січня провели офіційну церемонію оголошення переможців другого етапу відбору програми Кліматичних Інноваційних Ваучерів.

Протягом жовтня-грудня 2017 року з-понад 40 українських компаній, що подали свої проекти дружніх до клімату інновацій на конкурс Кліматичних Інноваційних ваучерів було відібрано 10 команд, які отримають фінансування. У відборі взяли участь галузеві експерти та представники київського і лондонського офісів ЄБРР.

10 компаній-переможців отримають близько 400 000 Євро безповоротної фінансової допомоги від ЄС та ЄБРР для своїх інноваційних проектів у 2018 році.  Вони спрямують їх на розвиток та доопрацювання технологій, що знижують викиди парникових газів та зменшують використання енергоресурсів в агросекторі, комунальному господарстві, транспортній галузі, аерокосмічній галузі та інших секторах. Серед розробок компаній переможців - мікро-когенераційна установка на основі двигуна Стірлінга, "розумні" зарядні станції для електромобілів, нова техногія виготовлення електродів для суперконеденсаторів, система енергоефективної вентиляції для будівель і навіть 3D-принтер для друку аерокосмічних деталей з титану, який дозволить їх виробляти зі значно меншими витратами енергії та матеріалів. 

Ключовими спікерами на урочистій події в київському інноваційному парку UNIT.CITY були Шевкі Акунер, директор ЄБРР в Україні, Йоганес Баур, перший радник та голова операційного відділу делегації ЄС в Україні, Рон Бломерс, ментор програми Climate KIC та управляючий партнер Start-U-up, Сергій Масліченко, асоційований директор Команди з питань енергоефективності та клімату у ЄБРР, Роман Зінченко, керівник Програми "Кліматичні Інноваційні Ваучери" співзасновник ГО "Greencubator". 

Йоханнес Бауер підкреслив, що Кліматичні інноваційні ваучери є важливим практичним механізмом підтримки, яку ЄС і ЄБРР надають українським фірмам для пілотного випробування нових технологій і сприяння сталому розвитку України.

Роман Зінченко зі свого боку зазначив: «Ми раді, що кліматичні інновації, створені в Україні, стають на службу лідерів українського бізнесу і також допомагають розвивати експорт технологічних розробок з високою доданою вартістю. Це велика перспектива для розвитку технологічного сектору нашої економіки – з користю для клімату та довкілля».

Наступний етап прийому заявок на отримання Кліматичних Інноваційних Ваучерів триватиме із 16 січня 2018 року до 28 лютого. До кінця 2018 року програма надасть підтримку близько 50 інноваційним проектам в Україні, а її загальний бюджет становить 1 млн євро.

Програма Кліматичних Інноваційних Ваучерів підтримує українських розробників дружніх до клімату технологій, підсилюючи їхні можливості до створення та реалізації інноваційних рішень в Україні та поза її межами.

Програма реалізується мережею Greencubator разом з Європейським Банку Реконструкції та Розвитку в рамках програми FINTECC за фінансової підтримки EU Neighborhood Investment Facility. Україна стала першою країною, де ЄБРР запустив програму підтримки кліматичних інновацій. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!