Новини

Повернутися до переліку новин

Українські наукоці винайшли нову вітроенергетичну установку

Науковці науково-технічного центру  відновлюваних джерел енергії Національного авіаційного університету створили інноваційні  вітроенергетичні та сонячні установки. Про це повідомляють на офіційному сайті Держенергоефективності.  

Вітроенергетичні установки  науковців відрізняються  вертикальною віссю обертання комбінованого ротора, адаптовані до українських умов слабких вітрів зі швидкістю від 1 м/с, що характерні для більшості території України. Також  центр створив сонячні енергетичні установки з поворотною платформою, що дозволяє суттєво підвищити ефективність генерації електричної енергії.  

Перевагами таких установок є безпечність для людини та довкілля через відсутність інфразвукових коливань при обертанні ротора, порівняно невеликий розмір, що дозволяє встановлювати їх на дахах житлових будинків, висока надійність та простота експлуатації у порівнянні з  традиційними вітроенергетичними установками через значно меншу кількість механічних вузлів.

Розроблені сонячні та вітроенергетичні установки можуть використовуватися електричною енергією комунальних, навчальних та медичних закладів, державних установ, індивідуальних та фермерських господарств, тощо. Генерована ними електрична енергія може бути спрямована на зменшення енергоспоживання з централізованої електромережі, організацію автономного освітлення, організацію резервного або автономного енергопостачання, тощо.

Вітроенергетичні установки

Максимальна потужність вітроенергетичної установки залежить від  довжини лопаті і при швидкостях вітру 4 – 5 метрів на секунду складає, наприклад, 2 кВт при довжині лопаті основного ротора 2м.

Вітроенергетична установка може працювати як самостійно, так і в комплексі з сонячною енергетичною установкою та дизельним генератором.

Сонячна енергетична установка

Застосування такої системи дозволяє підвищити генерацію електричної енергії до 40% у порівнянні зі стаціонарними сонячними енергетичними установками за рахунок постійного забезпечення оптимального кута падіння сонячних променів на панель.

Розроблені сонячні та вітроенергетичні установки можуть бути застосовані для забезпечення електричною енергією комунальних навчальних та медичних закладів, державних установ, індивідуальних домогосподарств, фермерських господарств, тощо. Генерована ними електрична енергія може бути спрямована на зменшення енергоспоживання з централізованої електромережі, організацію автономного освітлення, організацію резервного або автономного енергопостачання, тощо.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!