Новини

Повернутися до переліку новин

Уляна Супрун закликала використовувати менше пластику

Пластик знаходять всюди. Навіть на дні найглибшої западини у світі. Його часточки, які менші ніж 5 мм, наявні в арктичних льодовиках, морях, річках та океанах, ґрунті, солі, меді та навіть у повітрі. Про це на своїй сторінці у Facebook пише в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Пластиком забруднена й вода — як у крані, так і в пляшках. В одному з досліджень понад 80 % зразків води, які взяли в різних частинах світу, були забруднені мікропластиком.

Особливу роль у поширенні мікропластику відіграють морські жителі. За даними ООН він наявний в організмах 220 видів морських жителів! Мікропластик настільки поширений, що вбудовується в наш харчовий ланцюжок. Деякі організми, до прикладу, планктони, можуть поглинати пластик, далі їх їдять більші тварини й, насамкінець, мікропластик потрапляє до нашого столу.

Попри те, що приблизно 90 % мікропластику виводиться з людського організму, цього може бути достатньо, щоб викликати локальні запалення, впливати на мікробіом травної системи, вивільняти токсини. Дослідження щодо більш серйозних наслідків споживання мікропластика ще тривають.

Стаття за темою: У Європі, згідно з новим законопроектом, можуть заборонити 90% джерел мікропластику

Сьогодні людство виробляє майже 300 мільйонів тонн пластику щороку, половина з яких — для одноразового використання. А понад 8 млн тонн пластику потрапляє в океан.

Проблема набрала глобального масштабу. Тому роль кожного важлива: менше використовуйте пластик, купуйте воду в склянках або беріть пляшку води з собою, щоби не купувати в магазині. За можливості — сортуйте пластик та віддавайте його на перероблення.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!