Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд затвердив Порядок перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу

21 серпня 2019 року, Уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу».

За словами Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, до сьогодні був відсутній єдиний механізм перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу, що ставило під сумнів правомірність дій контролюючих органів під час встановлення фактів забруднення та розрахунку розміру збитків. Відсутність нормативно-правового акта, який регулює відносини під час встановлення джерела забруднення, призводить до негативних наслідків для морського середовища та шкодить іміджу України як морської держави та надійного партнера.

«Отже, прийняття акта забезпечить ефективне виконання міжнародних правових зобов’язань України у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, діяльність яких пов’язана з морським та річковим транспортом, торговельним мореплавством та забезпечить чіткий, єдиний, прозорий механізм фіксації факту забруднення та встановлення джерела забруднення», – акцентував очільник Міністерства.

Відтепер визначено чіткий та єдиний механізм перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу; встановлено вимоги до процедури їх проведення, а також визначено дії адміністрації морських портів та державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища при встановленні факту забруднення.

Джерело: Урядовий портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!