Новини

Повернутися до переліку новин

Урядом розширено можливості використання електромобілів для державних органів

Для України електромобілі несуть не тільки екологічний, а й значний економічний ефект,  оскільки дозволяють відмовитися від використання імпортованих енергоносіїв на користь виробленої всередині країни електроенергії.

Поступове збільшення частки електромобілів в структурі автопарку країни сприятиме зменшенню викидів вуглецю, покращенню стану довкілля та підвищенню енергетичної безпеки України. Також це дозволить відмовитися від використання імпортованих енергоносіїв на користь виробленої всередині країни електроенергії.

З цією метою, за ініціативою Мінекоенерго  та Мінінфраструктури, Кабінетом Міністрів України внесені зміни до двох постанов КМУ від 4 квітня 2001 р. № 332 та від 26 грудня 2011 р. № 1399, які розширюють можливості використання електромобілів для державних органів, установ та організацій.

Зазначимо, що у кожного Міністерства відповідно до підзаконних нормативних актів є можливість придбати автомобілі в межах визначених сум і кількості. Для Міністерств – це максимум 1,2 млн, для ЦОВВ – 900 тис.грн. Але, існує обмеження щодо кількості, і для міністерств – це лише 1 машина.

Тому вирішено, що у випадку купівлі за кошти міністерства або відомства електрокару, що споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватись.

Ці зміни також спрямовані на дотримання умов ратифікованої Верховною Радою України Паризької кліматичної угоди, яка укладена з метою міжнародної протидії глобальним змінам клімату.

 Джерело: офіційний портал Міністерста енергетики і захисту довкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!