Новини

Повернутися до переліку новин

В Державній екологічній інспекції України продовжується операція «Новорічна ялинка 2019»

На виконання доручення Держекоінспекції від 27.11.2018 № 179 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» територіальні та міжрегіональні територіальні органи

Держекоінспекції розпочали операцію «Новорічна ялинка 2019», мета якої – захист лісів від незаконних рубок та браконьєрів, унеможливлення безконтрольного перевезення та реалізації ялинок.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища перевірятимуть території, де можлива незаконна рубка, в тому числі, на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

Матеріал за темою: Для перевірки легальності новорічної ялинки створено мобільний додаток

Нагадуємо, що за незаконну порубку дерев хвойних порід передбачена відповідальність за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До того ж, порушникам доведеться відшкодувати збитки за кожну зрізану ялинку, відповідно до «Такс для обчислення шкоди заподіяної лісу», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 №665.

Звертаємо увагу, що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу без документів, що підтверджують законність їх придбання передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Продаж ялинок дозволяється лише за умови наявності відпускного клейма та супроводжуючих документів (товарно-транспортної накладної встановленого зразка).

Держекоінспекція закликає всіх відповідального готуватись до новорічних свят та пам’ятати про шкоду, що може бути нанесена довкіллю через незаконну порубку ялинок!

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами Держекоінспекції

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!