Новини

Повернутися до переліку новин

В Іспанії розробили комплексну технологію екологічної утилізації старих кораблів

Засновники іспанського проекту Recyship розробили комплексну технологію екологічної утилізації старих кораблів і відповідний регламент, якого в майбутньому мають дотримуватися всі європейські компанії при списанні старих кораблів.

За регламентом пропонується зняти фарбу з каркаса та зробити її нетоксичною; потім відкачати та переробити потенційно небезпечні рідини (від залишків палива до стічних вод) і, нарешті, розрізати металевий корпус і підготувати його до переплавлення. Головною вторинною сировиною після такої обробки стає метал корпусу, але й рідини можна використовувати повторно - наприклад, робити з них біопаливо. На сьогодні, зазвичай, після списання судна переробляється тільки корпус, хоча фарба та рідини не переробленого судна забруднюють водойми.

До кінця 2018 року технологія Recyship відточується в невеликих портах, а з 2019-2020 років з її допомогою будуть переробляти великі торгові судна в великих портах Іспанії та Франції.

За законодавством ЄС з початку 2019 року всі великі судна, що зареєстровані в ЄС, повинні й перероблятися в країнах ЄС, до того ж  - відповідно до високих «зелених» стандартів.
В Євросоюзі щорічно списується близько 150 великих кораблів, але багато з них переробляються в країнах, що розвиваються, де екологічні вимоги до утилізації кораблів розвинені слабко.

Проект Recyship створений іспанською консалтинговою компанією Prysma, суднобудівним заводом Navalria і ще декількома промисловими компаніями за підтримки європейської програми ЄС LIFE +. LIFE + створювалася, щоб допомогти країнам-членам ЄС розробляти і впроваджувати нові технології та законодавчі норми у сфері екології.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www euro-pulse.ru

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!