Новини

Повернутися до переліку новин

В. о. Голови Держекоінспекції Ігор Яковлєв презентував публічній звіт за 2018 рік

14 лютого  2019 року  відбулось  розширене засідання колегії Державної екологічної інспекції України, під час якого в. о. Голови Держекоінспекції презентував публічний звіт за результатами роботи у 2018 році.

Ігор Яковлєв зауважив, що пріоритетним завданням для роботи Держекоінспекції у минулому році була реалізація Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні та втілення можливих запланованих заходів.

«Впроваджувати реформи сьогодні – нелегко, адже, інколи, не все вдається так швидко, як того хотілося б. Проте, нам є чим пишатись. Так,  наразі створені міжрегіональні територіальні органи Держекоінспекції: Інспекція Столичного округу, Інспекція Карпатського округу, Інспекція Центрального округу, Інспекція Поліського округу та Інспекція Кримсько - Чорноморського округу. Крім того, розроблено низку проектів нормативно-правових актів, що покликані сприяти реформуванню. Тож наш девіз на 2019 рік – йти тільки вперед», - зазначив очільник Держекоінспекції.

Зокрема, Ігор Яковлєв довів до відома присутніх інформацію щодо процесів погодження проектів постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів»,проекту наказу Мінприроди  «Про внесення змін до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства»  та перешкод, що часто виникають на цьому шляху.

«Значним кроком у впровадженні реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища є розробка проекту Закону України «Про Державну природоохоронну службу України», яким передбачено створення Державної природоохоронної служби України та надання повноважень службі. Проект закону у листопаді  внесено до Верховної Ради України (реєст. № 9336) групою народних депутатів України А. Дирівим та  іншими.» - підкреслив Ігор Яковлєв.

У роботі засідання взяли участь члени колегії, зокрема заступник Міністра екології та природних України Василь Полуйко, керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк, Голова Всеукраїнської громадської організації «Комітет конституційно-правового контролю України», Голова Громадської ради при Держекоінспекції Ігор Марієн, заступник начальника Управління з питань безпеки  життєдіяльності та навколишнього природного середовища, завідуюча відділом з питань охорони навколишнього природного середовища Секретаріату Кабінету Міністрів України Олена Капустян та Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», Голова Громадської ради при Мінприроди Світлана Берзіна.

Крім того, до роботи колегії долучились, заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Володимир Фещенко та представники ЗМІ.

Друге питання, що розглядалось на колегії, було присвячене результатам здійснення державного нагляду (контролю) за 2018 рік територіальними та міжрегіональними територіальними органами Держекоінспекції. Доповідав – директор Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Віктор Черевко. Співдоповідачами стали керівники структурних підрозділів та керівники територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції.

За результатами роботи колегії  прийнято за основу відповідні проекти рішень, які будуть доопрацьовані з урахуванням наданих під час засідання пропозицій.

Затверджені наказом Держекоінспекції рішення опублікуються на нашому веб-сайті у встановленому законодавством порядку.

Джерело: прес-служба Державної екологічної інспекції України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!