Новини

Повернутися до переліку новин

В Одеській області побудують вітроелектростанції

В Одеській обласній державній адміністрації підписали Меморандум про співпрацю між ОДА та компаніями у галузі вітроенергетики «Ukraine Power Resources» та «Южне Енерджі». Документ засвідчує співробітництво у сфері реалізації проектів з будівництва вітроелектростанцій у Лиманському районі. Загальна сума інвестицій — близько 270 мільйонів євро. 

«Сьогодні ми підписали Меморандум з двома компаніями, які працюють у сфері альтернативної енергетики. Американська компанія планує побудувати в Одеському регіоні вітрову електростанцію на 120 МВт, литовська — на 72 МВт. Це велика потужність. Ми надамо максимальне сприяння діяльності цих компаній. Окрім підвищення енергетичної безпеки нашої країни та виконання зобов'язань щодо збільшення виробництва електроенергії з відновлюваних джерел перед Європейським союзом, це також чималі інвестиції саме в Одеську область», — підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Ми запланували будівництво 19 вітрогенераторів, які будуть виробляти електроенергію на досить велике місто — на 150 тисяч населення приблизно», — підкреслив керівник ТОВ «Южне Енерджі» Егідіюс Сімутіс.

У свою чергу, вітроенергетичний проект «Ukraine Power Resources» у Лиманському районі має на меті встановлення понад 26 вітрових турбін між селами Визирка та Любопіль.

«Ми вражені як ресурсами, які має Одеський регіон. Наш проект, зокрема, передбачає створення робочих місць. Відтак, під час будівництва ми очікуємо створення близько 100 нових робочих місць», — зазначив президент, генеральний директор «Ukraine Power Resources» Пітер Гіш.

Зазначимо, відповідно до Енергетичної стратегії України, відновлювальні джерела енергії мають використовуватися у загальному виробленні електричної енергії на 11% до 2020 року та на 25% — до 2035-го.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.oda.odessa.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!