Новини

Повернутися до переліку новин

В околицях Копенгагена з'явиться екосело з назвою UN17

В околицях Копенгагена на ділянці площею 35 тисяч квадратних метрів з'явиться «екосело» під назвою UN-17. П'ять житлових корпусів будуть побудовані за найсучаснішими екологічно чистими технологіями із використанням переробленого бетону, дерева та скла.

Згідно з задумом організаторів проекту, який отримав підтримку від Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), селище буде створено з урахуванням вимог усіх 17 Цілей ООН в галузі сталого розвитку. У ньому оселяться 830 чоловік, 175 з яких - діти, а 100 - люди похилого віку.

Будівництво села, яке за кількістю цілей назвали UN-17 (ООН-17),  розпочнеться в кінці 2019 або на початку 2020 року - в залежності від погоди. Передбачається, що всі роботи будуть завершені у 2023 році.

На даху кожного будинку розмістяться сади і теплиці, в яких жителі будуть вирощувати фрукти та овочі. У селищі побудують сучасні ресторани, до меню яких входитимуть страви, приготовані з органічних продуктів, а також установки для збору та очищення дощової води. Передбачається, що ці установки будуть переробляти 1,5 мільйона літрів води на рік. Жителі будуть користуватися сучасними відновлюваними джерелами енергії.

Цей інноваційний проект стане для жителів Копенгагена ще одним кроком у справі екологізації міста і скорочення емісій парникових газів. У 2014 році столиця Данії була визнана найбільш «зеленим» європейським містом. Жителі Копенгагена поставили мету - до 2025 року зробити своє місто вуглецево-нейтральним, тобто звести до нуля викиди вуглецю.

У ЮНЕП нагадали, що до 2050 року 70 % населення планети будуть городянами. Така стрімка урбанізація світу має великий вплив на долю людства в майбутньому. Уже сьогодні на міста припадає 70 % усіх викидів вуглекислих газів.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Новости ООН

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!