Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні буде створено єдиний орган із управління відходами

Реформою сфери управління відходів передбачено створення єдиного органу виконавчої влади, який регулюватиме сферу управління відходами та створення належної інфраструктури для поводження з ними. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час засідання Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами до 2030 року.

Створення такого органу передбачено ухваленою Урядом Стратегією управління відходами

Як зазначив Остап Семерак, вже на початку 2019 року Кабінет Міністрів має розглянути розроблений Національний план з її реалізації.

«Ми підготували Національний план управління відходами. Він пройшов погодження з іншими органами виконавчої влади. Розраховуємо, що Уряд розгляне та підтримує його у перші місяці нового року. Саме цей документ передбачає ряд комплексних заходів. Зокрема, створення єдиного органу, який відповідатиме за сферу управління відходами», – розповів Остап Семерак.

Водночас він наголосив, що для його створення має бути ухвалено необхідне секторальне законодавство, яке дозволить запровадити в Україні нову модель управління відходами, що передбачає мінімізацію відходів та їх повторне використання.

«Схвалення Національного плану управління відходами та прийняття у першу чергу, рамкового закону «Про управління відходами» дозволить Україні отримати секторальні законопроекти щодо кожної групи відходів. Після цього ми можемо говорити про створення єдиного органу виконавчої влади з управління, модернізації та розбудови сфери управління відходами», - резюмував Остап Семерак.

Міністр відзначив, що на даному етапі рамковий законопроект «Про управління відходами» проходить останні етапи погодження та вже до лютого має бути скерований на погодження до Міністерства юстиції для правової експертизи, що дозволить винести його на розгляд та схвалення Кабінетом Міністрів.

«Цей закон є рамковий. Він уже пройшов обговорення. Вкрай важливо, щоб цей документ став результатом спільної роботи уряду та громадських організацій, представників бізнес-асоціацій та наших європейських партнерів. Саме таке коло було залучено до підготовки законопроекту» , - наголосив Міністр екології.

Нагадаємо, у 2017 році Уряд ухвалив Національну стратегію управління відходами - перший стратегічний документ державного рівня, який визначає політику управління всіма видами відходів до 2030 року. Тоді ж було ухвалено рішення про створення на рівні Уряду

Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами під головуванням Віце-прем'єр-міністра  - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  Геннадія Зубка.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!