Новини

Повернутися до переліку новин

Вітрова енергетика принесла ЄС €36 млрд прибутку у 2016 році

У минулому році вітроенергетика принесла Євросоюзу €36 млрд прибутку, забезпечила 236 тисяч робочих місць. Крім того, було експортовано пов'язаних з вітроенергетикою продуктів на €8 млрд, пише Сlean Technica.

Такі дані опублікувала європейська індустріальна група WindEurope. У звіті йдеться про те, що вітрова енергія впливає не тільки на екологію, а й на економіку. У 2016 році на вітрову енергетику прийшлося € 36 млрд – 0,26 від всього ВВП Євросоюзу.

Експерти відзначають, що для збільшення і підтримки успіху необхідні чіткі і прогнозовані дії з боку держави. Тільки в цьому випадку індустрії гарантований розвиток. У свою чергу визначеність в питаннях відновлюваної енергії полегшить завдання інвесторам, гроші яких почнуть надходити в галузь.

«Вітер – це розумний вибір для економіки. Для розвитку вітрової енергетики необхідно поставити мету – хоча б 35% енергії в ЄС до 2030 року тільки з відновлюваних джерел. Вітер може задовольнити 30% енергетичних потреб Європи в 2030 році, забезпечить появу робочих місць і зростання для економіки. Але якщо цього не станеться, то Європа втратить € 92 млрд. інвестицій та 132 тисячі робочих місць».

Президент та виконавчий директор групи Vestas вважає, що вітроенергетика є ключовим фактором зниження викидів парникових газів і значно знизить вартість вітрової енергії, створюючи робочі місця та інвестиції, а також надаючи прямий і опосередкований внесок у величезний спектр галузей промисловості в Європі. 

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!