Новини

Повернутися до переліку новин

Влада міста Роттердам повідомила про запуск виробництва енергії з черствого хліба

У другому за величиною місті Нідерландів – Роттердамі тепер постійно буде налагоджено виробництво електроенергії з черствого хліба. По всьому місту встановили 130 контейнерів для збору черствого хліба, який потім переробляється для отримання біогазу, повідомляє ЄвроПульс.

Пілотний проект BroodNodig запровадили 3 роки тому. Це була приватна ініціатива, підтримана мерією. За цей час організатори зібрали 125 тисяч кілограмів хліба – цього достатньо, щоб цілий рік постачати біогазом 50 квартир. А якщо таку саму кількість хліба використовувати для виробництва електроенергії, можна не микати 2 тисячі лампочок упродовж року.

Роттердам – ​​це не перше місто в Нідерландах, де випробували отримання енергії з хліба. Минулого року аналогічні контейнери для збору черствого хліба встановили в Амстердамі.

За статистикою Нідерландського центру вивчення харчування Voedingscentrum, на кожного жителя Нідерландів в рік припадає 41 кілограм викинутої їжі, з них 22 % – це хліб і випічка.

Крім такого альтернативного використання хліба фахівці центру закликають розвивати проекти, які знижують кількість викинутого хліба, в тому числі магазинами та ресторанами. Такі проекти в Європі вже існують: наприклад, в Румунії магазини та ресторани зобов'язані віддавати їжу на благодійність за 3 дні до закінчення терміну придатності, а в Фінляндії вже 3 роки існує мобільний додаток, що допомагає продавцям збувати продукти з терміном придатності, що добігає кінця, за зниженою ціною.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!