Новини

Повернутися до переліку новин

Влада Запорізької області на місцях перевіряє підприємства, що працюють з утилізацією відходів

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та начальник головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Віктор Шершнєв здійснили робочу поїздку на спеціалізоване підприємство Токмацька філія ДП «Укрветсанзавод» з метою здійснення контролю за стабільною роботою підприємства та вирішення проблемних питань.

Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва та розширення територій сільськогосподарських угідь призвели до зростання кількості відходів сільгоспвиробництва та їх впливу на навколишнє природне середовище.

Деякі підприємства, особливо малі, порушують вимоги законодавства, накопичують відходи, частково самовільно і несанкціоновано захоронюють їх чи спалюють. Подібне недотримання вимог щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження та трупами тварин призводить до забруднення навколишнього середовища (ґрунтів, води, повітря), ймовірності поширення різного роду інфекцій та хвороб та може призвести до екологічної біди не лише в області, а й в масштабах країни.

У Токмацькому районі працює спеціалізоване підприємство Токмацька філія ДП «Укрветсанзавод», яке обслуговує Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Одеську, Херсонську області. Підприємство атестоване Держстандартом України, має необхідну матеріальну базу, перевезення на завод сировини в основному здійснюється спеціалізованим автотранспортом заводу.

Головна функція заводу –  знищення, утилізація та переробка залишків трупів тварин і відходів тваринного походження. Завод є виробником м’ясо-кісткового, кісткового та рибного борошна. Продукція реалізується комбікормовим заводам, птахофабрикам та іншим підприємствам.

За словами Олександра Бабаніна, обласна влада велику увагу приділяє питанням екологічної безпеки, зокрема  сільськогосподарського виробництва. На базі Гуляйпільського району нещодавно проведено семінар-нараду щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження, які утворюються при здійсненні діяльності сільськогосподарських підприємств, а також в умовах особистих селянських господарств. Районним і міським адміністраціям, органам місцевого самоврядування було доручено посилити контроль за поводженням з відходами та розробити відповідні програми.

Як відзначив посадовець, своєчасний збір та утилізація відходів тваринного походження у відповідності до сучасних вимог діючого законодавства – це основний механізм забезпечення епідемічної, екологічної та епізоотичної безпеки регіону. 

Для покращання екологічного стану регіону  вже затверджено план заходів з реалізації концепції розвитку сільських територій у Запорізькій області, яким передбачено в 2017 – 2018 роках: організувати розроблення та виконання регіональних і місцевих програм поводження з відходами; вжити заходів щодо виявлення та запобігання утворенню безхазяйних відходів; вжити заходів щодо посилення відповідальності за відсутність затверджених схем санітарної очистки населених пунктів або за їх неналежне функціонування та за наявність стихійних сміттєзвалищ.

Джерело: www.zoda.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!