Новини

Повернутися до переліку новин

Все, що треба знати про річний план перевірок!

Головне в матеріалі:

  • Про автоматизовану систему державного нагляду
  • Які дії підприємства, якщо не влаштовує формат комплексної перевірки
  • Яка сумарна тривалість усіх перевірок протягом календарного року
  • Про строки здійснення планового заходу

Інспектори щороку визначають перелік підприємств, які підлягають перевірці у наступному році. З цією метою перевіряючі готують та вносять до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) (далі — система) проекти своїх річних планів на наступний рік — не пізніше 15 жовтня поточного року.

Однак проект плану, підготовлений до 15 жовтня, ще не є остаточним — до нього можуть бути внесені зміни. Наприклад, може бути змінена дата початку перевірки суб’єкта господарювання, якщо він потрапив до комплексної перевірки.

Після того як проекти річних планів контролюючих органів внесені до системи, програма автоматично добирає збіги та формує проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю). План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на відповідний плановий період для всіх органів державного нагляду (контролю) затверджує ДРС України, оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та вносить відомості до системи до 15 листопада року, що передує плановому.

Якщо суб’єкта господарювання з тих чи інших причин не влаштовує формат комплексної перевірки, коли кілька органів одночасно перевіряють підприємство, він може відмовитися від її проведення. Для цього потрібно звернутися з письмовим зверненням до ДРС України. У такому разі підприємство буде виключене із комплексного плану перевірок на наступний рік.

Звісно, це не означає, що планові перевірки не відбудуться. Просто органи прийдуть з перевірками в різний час — той, який був передбачений у їхніх річних планах до того, коли система автоматично дібрала час комплексної перевірки.

Зверніть увагу!
У такому разі сумарна тривалість усіх перевірок протягом календарного року, не може перевищувати тридцяти робочих днів, а щодо суб’єктів мікро- та малого підприємництва — п’ятнадцяти робочих днів.

Річні плани перевірок на наступний рік затверджують органи державного нагляду (контролю), оприлюднюють на своїх офіційних веб-сайтах та вносять відомості до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) до 1 грудня року, що передує плановому.

Внесення змін до річних планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) не допускається, крім випадків зміни найменування суб’єкта господарювання та виправлення технічних помилок.

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 5, 2019

Матеріал підготувала Марина Тимошенко, член редакційної ради журналу, за результатами семінару-практикуму «Перевірки бізнесу Держкоінспекцією: практичні аспекти та рекомендації», що відбувся у м. Києві наприкінці березня 2019 року

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!